To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Daihatsu
Forum poświęcone tematyce aut japońskiej marki Daihatsu.

Terios - klapka wlewu paliwa

klx - 2021-03-13, 21:55
Temat postu: klapka wlewu paliwa
Witam serdecznie,
mam prośbę jeżeli ktoś z forum mógłby podzielić się zdjęciem klapki wlewu paliwa od strony wewnętrznej i ew. tego ruchomego "zamka", mam problem z otwieraniem klapki (linka ok) bo nie mogę się domyśleć jak poprawnie zamontować taką metalową spinkę która była gdzieś przy klapce lub "zamku", niby pasuje do klapki jednak występuje problem z otwieraniem. Z góry dziękuję.
Daihatsu Terios J210 benzyna

Czecho - 2021-03-14, 08:51

Mozliwe ze za bardzo odgięta albo ten bolec zatarty mi kurde w zimie zamarzło i nie otworzysz za cholere
klx - 2021-03-14, 09:26

Czecho napisał/a:
Mozliwe ze za bardzo odgięta albo ten bolec zatarty mi kurde w zimie zamarzło i nie otworzysz za cholere

Dziękuje za sugestie, ale w zimie można polać gorąca wodą i powinno puścić (nawet na stacji - kupić płyn, uzupełnić potem z butelką do łazienki kran z gorąca wodą i powinno dać radę) - można też dać smar silikonowy na ten trzpień przed zimą.
Chodzi mi o taką metalową czarną spinkę od środka - bo wypadła ale ciężko zgadnąć jak ją włożyć. Niby pasuje ale klapka nie odskakuje po pociągnięciu za dźwignię, trzpień działa poprawnie.
Zdjęcie spinki:
https://photos.app.goo.gl/4vWvC1jpaCV3xZsK8
(Zdjęcie można dodać po wejściu na w/w link)
Z góry dziękuję

Czecho - 2021-03-14, 10:26

Oj chyba mamy inne klapki
Czecho - 2021-03-14, 10:27

Oj chyba mamy inne klapki mam tylko blaszke
klx - 2021-03-14, 10:49

Czecho napisał/a:
Oj chyba mamy inne klapki mam tylko blaszke

Ok, dzięki
przeglądam zdjęcia w sieci i chyba ta spinka musi być bliżej zawiasu.