Terios - Terios J2 schemat instalacji elektrycznej.
przemas - 2024-06-03, 22:52 Temat postu: Terios J2 schemat instalacji elektrycznej. Potrzebuje schemat instalacji.
Mianowicie chcę dołożyć dodatkowe światło cofania i chciałbym przy pomocy szybkozłączki wpiąć się do zwoju kabli który biegnie od tylnej prawej lampy do gniazda przy haku. Chyba, że ktoś wie dokładnie jaki to kolor przewodu to będę wdzięczny za podpowiedź.
Joki - 2024-06-05, 08:54
Schemat jest w instrukcji serwisowej. Jeśli poszukasz dobrze w dziale z linkami to znajdziesz. Niektóre nieaktualne, gdzieniegdzie trzeba założyć konto ale instrukcja jest do ściągnięcia bezpłatnie. Jest w niej pełny schemat.
Np. tutaj:
https://en.daihatsu-club.net/manuals.php?ddlb_model=26
przemas - 2024-06-05, 22:01
Ja chcę się wpiąć w tą wiązkę:
A ze schematu który znalazłem:
wynika, że mam szukać przewodu w kolorze białozielonym albo białoniebieskim a w widocznej na pierwszym zdjęciu wiązce idącej od tylnej lampy w stronę gniazda przy haku takich kolorów nie ma.
Czy ja mam jakieś zaćmienie i źle czytam kolory czy wybrałem złą stronę z manualna?
Joki - 2024-06-05, 23:23
Jedyne białoniebieskie jakie widzę na schemacie to masy do żarówek i nie będzie ich w tej wiązce.
przemas - 2024-06-06, 08:37
To w takim razie w widocznej wiązce jakich kolorów szukać? G-W czy G-B? Czy zdjęcie wiązki pokazuje inne miejsce niż schemat? Bo ostatecznie jeżeli nie znajdę który to kabel to podepnę się niemal bezpośrednio do żarówki.
Mały v8 - 2024-06-06, 08:55
Od kiedy to do przyczepy idzie światło cofania (jeśli mówimy o siedmio pinowym złączu)? Pociągnij normalnie od lampy w dodatkowym peszlu i nie kombinuj.
przemas - 2024-06-06, 16:18
| Mały v8 napisał/a: | Od kiedy to do przyczepy idzie światło cofania (jeśli mówimy o siedmio pinowym złączu)?
|
Mam złącze 13 pin więc sygnał do cofania musi tam być.
| Cytat: |
Pociągnij normalnie od lampy w dodatkowym peszlu i nie kombinuj. |
Tak też będzie zrobione.
|
|
|