To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Daihatsu
Forum poświęcone tematyce aut japońskiej marki Daihatsu.

Terios - Pilot centralnego zamka

Krzyś - 2024-07-14, 14:28
Temat postu: Pilot centralnego zamka
Witam szanowne grono użytkowników Daihatsu Terios. Jestem świeżo upieczonym nabywcą modelu Terios II 1,5 2008 r. i mam problem z pilotem centralnego zamka. Otóż raz pilot działa bez zastrzeżeń a za chwilę bez reakcji. Bateryjkę sprawdzałem, napięcie 3,06V. I teraz pytanie gdzie szukać przyczyny: w pilocie czy odbiorniku w samochodzie? Bardzo proszę o sugestie.
Joki - 2024-07-14, 21:01

Któż to wie? Może być i tu i tu. Jak w każdym aucie ale obstawiam zużyty mikrostyk w pilocie. Albo pękniętą płytkę lub zimy lut.
Mały v8 - 2024-07-15, 07:29

Szkoda w tym rzeźbić , kup uniwersalną centralkę z dwoma pilotami. Tak zrobiłem , prawie rok działa bez zarzutu, temat był tutaj
:arrow: https://daihatsu.com.pl/viewtopic.php?t=1342

Krzyś - 2024-07-15, 11:00

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Problem rozwiązał się sam przypadkowo. Otóż drzwi bagażnika nie dociskały krańcówki i stąd na skutek luzu połączenie raz było a raz nie. Nie mam niestety kontrolki niedomkniętych drzwi i dlatego nie kapnąłem się od razu. Ale przynajmniej dowiedziałem się, że można dokupić centralkę uniwersalną. Raz jeszcze dziękuję za pomoc.
Makiki - 2025-04-06, 19:07

Witam, rozsypał się już całkowicie pilot centralnego zamka. Jeżeli ktoś orientuje się gdzie w Teriosie J2 znajduję się centralka zamka będę wdzięczny za informację. Chcę kupić centralkę uniwersalną i założyć ją w moim samochodzie. Może ktoś doradzi jaki model centralki kupić.
Mały v8 - 2025-04-07, 20:33

Uniwersalną centralkę podłączasz pod sygnał z drzwi kierowcy, nic nie potrzeba szukać, tylko wpiąć się pod właściwe piny pod osłoną na lewym słupku.