|
Pilot centralnego zamka |
| Autor |
Wiadomość |
Krzyś
Samochód: Daihatsu Terios II 1,5 4x4
|
Wysłany: 2024-07-14, 14:28 Pilot centralnego zamka
|
|
|
| Witam szanowne grono użytkowników Daihatsu Terios. Jestem świeżo upieczonym nabywcą modelu Terios II 1,5 2008 r. i mam problem z pilotem centralnego zamka. Otóż raz pilot działa bez zastrzeżeń a za chwilę bez reakcji. Bateryjkę sprawdzałem, napięcie 3,06V. I teraz pytanie gdzie szukać przyczyny: w pilocie czy odbiorniku w samochodzie? Bardzo proszę o sugestie. |
_________________ @Psotek |
|
|
|
 |
Joki
Administrator

Samochód: Suzuki Baleno
|
Wysłany: 2024-07-14, 21:01
|
|
|
| Któż to wie? Może być i tu i tu. Jak w każdym aucie ale obstawiam zużyty mikrostyk w pilocie. Albo pękniętą płytkę lub zimy lut. |
_________________ Sebastian
http://logado.pl |
|
|
|
 |
Mały v8
Samochód: Materia
|
|
|
|
 |
Krzyś
Samochód: Daihatsu Terios II 1,5 4x4
|
Wysłany: 2024-07-15, 11:00
|
|
|
| Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Problem rozwiązał się sam przypadkowo. Otóż drzwi bagażnika nie dociskały krańcówki i stąd na skutek luzu połączenie raz było a raz nie. Nie mam niestety kontrolki niedomkniętych drzwi i dlatego nie kapnąłem się od razu. Ale przynajmniej dowiedziałem się, że można dokupić centralkę uniwersalną. Raz jeszcze dziękuję za pomoc. |
_________________ @Psotek |
|
|
|
 |
Makiki
Samochód: Terios J2
|
Wysłany: 2025-04-06, 19:07
|
|
|
| Witam, rozsypał się już całkowicie pilot centralnego zamka. Jeżeli ktoś orientuje się gdzie w Teriosie J2 znajduję się centralka zamka będę wdzięczny za informację. Chcę kupić centralkę uniwersalną i założyć ją w moim samochodzie. Może ktoś doradzi jaki model centralki kupić. |
|
|
|
 |
Mały v8
Samochód: Materia
|
Wysłany: 2025-04-07, 20:33
|
|
|
| Uniwersalną centralkę podłączasz pod sygnał z drzwi kierowcy, nic nie potrzeba szukać, tylko wpiąć się pod właściwe piny pod osłoną na lewym słupku. |
|
|
|
 |
|
|